Štrljić je rekla da je dužnost dobrog glumca moć transformacije, da otkrije kakvi se karakteri kriju u njemu

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Iva Štrljić koja je govorila o svojoj ulozoi u seriji Od jutra do sutra.

Štrljić je rekla da je dužnost dobrog glumca moć transformacije, da otkrije kakvi se karakteri kriju u njemu, jer ponekad nešto sakriveno za koje ne zna da postoji oživi kada dobije određenu ulogu.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Prema njenim rečima, njeni likovi Dijane Erski u seriji Igra sudbine i sada Lili u Od jutra do sutra su dve sasvim različite žene, koje se nikad ne bi verovatno ni srele.

- Zaista sam se potrudila, imala sam obavezu, znamo koliko je publika obožavala Erski, da i Lili približim ljudima na isti način, da u njoj vide nešto specifično, da i njoj poveruju i da je zavole - rekla je glumica.

Lili i Erski nisu slični karakteri, ali Štrljić ističe da ih povezuje njen trud da nešto napravi od likova i da ne bude jedna od glumaca koji su isti u svakoj ulozi, samo menjaju kostim.

- Meni je bilo važno kad sam počinjala da radim na liku Lili da moj temperament, koji je glasan, jasan, brz intenzivan, i njoj nešto od toga dam. Brzina je važna na televiziji. Uvek ćete više pažnje skrenuti na sebe ako igrate brzo. Brzina je ono što najbrže uđe u srca ljudi koji vas gledaju - istakla je Štrljić.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Brzina predstavlja i blagu sličnost Lili sa Dijanom, a Štrljić priznaje da joj nije blo tesks oda razume svoj lik u Od jutra do sutra pošto obe vole svoj posao.

- Toliko je usredsređena na rad na televiziji da je pomalo dekoncentrisana za sve drugo, što je momenat koji je poprilično dirljiv. Ona je celo svoje biće poklonila profesiji - rekla je glumica.

Prema njenim rečima, za rad na serijima sa ogromnim brojem epizoda poput Igre sudbine i Od jutra do sutra vrlo je važan glumčev karakter, da nije na kraj srca, stalno nezadovoljan ili umoran.

- Neće se dovoljno dobro snaći. Ni ljudima koji rade sa vama niti vama neće biti dovoljno dobro kada prihvatite takvu ulogu, koja zahteva da se budite u pet ujutro. Ne postoje vikendi, za privatni život je vrlo malo vremena - primetila je Štrljić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica je naglasila da je za takve serije važ no da ulogu prihvatite sa radošću, da je vama uspeh serije i uloge vrlo važan, da vam je bitno kada prođete ulicom da neko priđe i pohvali vaš rad, jer su to trenuci za koje se živi, kad vidite koliko vas publika voli.

- Presudan je karakter, i talenat naravno, da biste dobro odigrali u takvoj seriji. Morate da budete vešt glumac. Vešt i darovit glumac će se snaći u ovakvim formatima. Zato je važno pohvaliti ljude koji dobro igraju u telenoveli - ocenila je Štrljić.

Glumica je rekla da je njoj važno da bude u dobroj formi jer profesija to zahteva, dodavši da je bitno osećati se dobro u svom telu.

- Prilično se žrtvujem. Uvek bi pojela više. Čitavog života se nisam najela koliko sam htela. Jako volim da šetam i kilometarske šetnje kroz Beograd zovem 'kaldrma fitnes'. Zato mislim da je najviše zaslužan što izgledam kako izgledam - rekla je glumica.

Autor: Tanjug

#Igra sudbine

#Iva Štrljić

#Od jutra do sutra

#Tanjug reflektor

#film

#glumica

#intervju