Nepoznata ženska osoba pozirala je ispred ulaza u katedralu izgrađenu 1.067. godine

Ispred jedne katedrale u Italiji nepoznata ženska osoba fotografisala se gola. Snimak je osvanuo na društvenim mrežama i izazvalo mnoštvo reakcija.

U snimanju na stepenicama ispred katedrale u Amalfiju učestvovale su tri osobe koje će sad, piše CNN, odgovarati za "opscene radnje". Scena je snimljena oko 7.30 ujutru. Nepoznata ženska osoba, omotana samo crvenom trakom, pozirala je ispred ulaza u katedralu izgrađenu 1.067. godine.

Istoričarka umetnosti i književnica Laura Thayer, koja piše blog Ciao Amalfi, tvrdi da je scena "uvredila stanovnike", prenose Nezavisne.

- Šokantno je što se to dogodilo ispred crkve. Duomo je mesto bogosluženja i mesto koje stanovnici jako cene. Ta katedrala i ulaz u nju imaju posebno mesto u uspomenama lokalnog stanovništva. Bronzana vrata podsećaju na dane Republike Amalfi. Ova se vrata otvaraju za procesije, za venčanja, za sahrane, trenutke koji čine život - tvrdi ona.

Katedrala je posvećena apostolu Svetom Andriji, a njegove se relikvije navodno onde čuvaju od 1.206. godine. Izgrađena je tokom procvata Amalfija kao pomorske velesile koja se suprotstavljala Đenovi, Veneciji i Pizi.

Autor: Nezavisne

#Italija

#Piza

#Sveti Andrija

#duomo

#venecija

#Đenova