Presuda proglasila nevinim poznatog holivudskog glumca optuženog za napastvovanje 14 godina starog dečaka

Njujorški sud je odlučio da je oskarovac Kevin Spejsi nevin i oslobođen svih optužbi za zlostavljanje glumca Entonija Rapa 1986. godine kada je on imao samo 14 godina.

Porota je odlučivala samo 90 minuta pre no što je presudila u korist Spejsija. Rapp je ovom presudom izgubio parnicu koju je pokrenuo 1020. godine u kojoj je tražio odštetu od čak 40 miliona dolara.

Slučaj je pokrenut na osnovu događaja sa proslave 1986. godine koja se odigravala u apartmanu Kevina Spejsija u Njujorku. Rap je tvrdio da ga je tada Spejsi podigao, odneo u krevet i legao preko njega onemogućivši mu da se pomeri. Spejsi i Rap su se upoznali tokom rada na predstavama u Brodveju. Rap je tada imao 14 godina dok je Spejsi imao 26.

Rap je u suzama svedočio na sudu i opisao događaj kao seksualno nabacivanje, i takođe kao najtraumatičniji događaj u njegovom životu koje je ostavilo posledice za ceo život. Spejsi je konstantno negirao i odbacivao sve optužbe, njegovi advokati su preneli da je Rap izmislio priču - jer je bio ljubomoran na uspeh Kevina Spejsija.

Spejsi je izjavio da je njegovo izvinjenje Saru iz 2017. godine bilo greška, navodeći da je naučio lekciju i da se više nikada neće izvinjavati za nešto što nije kriv.

Rapove optužbe su prvi put izašle u javnost 2017. godine na vrhuncu MeToo pokreta, kada su i drugi ljudi izašli sa sličnim optužbama na račun poznatog glumca. Reakcija Holivuda je bilo totalno odricanje svega što je imalo veze sa Kevinom Spejsijem. Netflix ga je uklonio iz mega popularne serije Hosue of Cards i otkazao izdavanje filma sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi. Svi publicisti i agencije su prekinuli veze sa njim.

Kevina Spejsija očekuje još suđenje u Velikoj Brotaniji sa seksulno zlostavljanje tri muškarca u periodu od 2005. do 2008. godine.

Autor: redportal.rs

#HJouse of Cards

#Holivud

#Kevin Spejsi

#Njujork

#Oslobađajuća

#glumac

#optužbe

#oslobođen

#porota

#presuda

#seksualno zlostavljanje

#silovanje

#sud

#zlostavljanje