U trenutku rušenja na groblju nije bilo posetilaca

Desetak sanduka sa vidljivim leševima ostalo je da visi u vazduhu posle urušavanja četvorospratnice s grobnim nišama na najstarijem groblju u Napulju. To je već drugi incident ove godine na istom mestu, samo sa suprotne strane groblja, a kritičari za problem krive loše upravljanje grobljima u gradu. Na sreću, nema stradalih.

Groblje Pođoreale,najveće je u Napulju i jedno od najvećih u Evropi, a dok je istraga o urušavanju mermerne zgrade u toku, vlasti su odlučile da groblje zatvore. Urušena zgrada pod imenom "Uskrsnuće" nalazi se u području groblja "Porta Balestrieri" u blizini krematorijuma, a u trenutku rušenja na groblju nije bilo posetilaca jer je bilo zatvoreno.

- Urušavanju je prethodio prasak i gusti oblak prašine. Kao uprava vodimo računa o svim potrebnim formalnostima - rekao je Vinćenco Santagada, napuljski odbornik odgovoran za groblja.

Odvojena istraga nastavlja se zbog slučaja koji se dogodio u januaru, kada se urušila zgrada na drugom delu groblja, zbog čega je uništeno oko 300 grobnih niša. Porodice umrlih u utorak su održale protest, prenosi sputnikportal.rs.

- Jedina sreća je da sanduci moje porodice nisu ispali, jer su sahranjeni dublje u unutrašnjosti zgrade - rekao je Mauricio Bodi za italijanske novine Dire. U urušenoj zgradi sahranjeni su njegova supruga, roditelji i roditelji njegove supruge.

IZVOR: YT / La Repubblica

Autor: sputnikportal.rs

#groblje

#napulj

#sanduk

#sanduk sa leševima