Cene nafte će verovatno nastaviti da fluktuiraju u narednim nedeljama pod pritiskom najavljenih smanjenja proizvodnje OPEK+

Cene nafte porasle su danas u azijskoj trgovini pošto je snaga američkog dolara počela da opada, a investitori su čekali podatke iz Kine kako bi procenili kako tražnja napreduje u najvećem svetskom uvozniku sirove nafte, preneo je Rojters.

Fjučersi na severnomorski Brent, evropski standard, porasli su za 85 centi, ili 0,9 odsto, na 92,48 dolara za barel u pokušaju da se bar delimično nadoknade prošlonedeljni gubici od 6,4%.

Vratite svoj vid u bilo kom uzrastu ovom metodom...nema potrebe za operacijama !!!
Američka laka nafta porasla je za 73 centa, ili 0,9%, na 86,34 dolara za barel. Prošle nedelje je pad iznosio 7,6%.

Porast cena podržan je komentarima kineskog predsednika Si Đinpinga na kongresu Komunističke partije Kine da će vlasti sprovoditi politiku za pomoć privredi, dajući nadu da bi potražnja za naftom mogla da poraste.

Vratite svoj vid u bilo kom uzrastu ovom metodom...nema potrebe za operacijama !!!
Kasnije ove nedelje, Kina će objaviti važne ekonomske podatke. Iako se očekuje da će rast BDP-a u trećem kvartalu biti bolji od prethodnog, za drugu svetsku ekonomiju 2022. bi mogla da se pokaže kao najgora godina u poslednjih pola veka, smatraju analitičari.

Cene nafte će verovatno nastaviti da fluktuiraju u narednim nedeljama pod pritiskom najavljenih smanjenja proizvodnje OPEK+, očekivanog stupanja na snagu evropskog embarga na rusko crno zlato i verovatnog daljeg povećanja stope Federalnih rezervi.

Autor: redportal.rs

#Cene

#Dolar

#nafta