Ispred Sabornog hrama dočekao ga je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u popodnevnim časovima u Vukovar, u okviru posete Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Ispred Sabornog hrama dočekao ga je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim sa više arhijereja, sveštenstvom, monaštvom i vernicima Vukovara i okoline.

- Siguran sam da to nije slučajno da naši preci posvete ovaj hram baš njemu, ili bolje reći da je baš sam Sveti Nikolaj odlučio da njemu ovde bude podignut hram, jer on spaja ljude, spaja istok i zapad u duhovnom smislu, ali i sever i jug - rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski Porfirije zahvalio je svima koji su zaslužni za obnovu hrama Svetog Nikolaja Čudotvorca u Vukovaru, gde će, kako je rekao, narod dolaziti da se uči reči Hristovoj i njegovim zapovestima koje se sve mogu sažeti u zapovest o ljubavi.

Srpski patrijarh poručio je u Sabornom hramu u Vukovaru, nakon doksologije služene njemu u čast, da je ispunjen neizmernom radošću da dođe u obnovljeni hram posvećen Svetom Nikolaju Čudotvorcu, koji će sutra biti osveštan, prenela je Srna.

Autor: Tanjug

#Patrijarh Porfirije

#Srpska pravoslavno crkva

#vukovar