Kompanija je takođe saopštila da je Truth pristao da sprovodi politike protiv korisnika koji objavljuju sadržaj koji krši pravila i poziva na nasilje.

U sredu Trump Media & Technology Group (TMTG), holding kompanija koja stoji iza aplikacije Truth Social, objavila je da je njihova aplikacija sada dostupna za preuzimanje u Google Play prodavnici.

Gugl je do sada ograničavao distribuciju aplikacije u svojoj glavnoj prodavnici zato što, barem u avgustu, Truth Social nije imao "efikasne sisteme za moderiranje sadržaja koji generišu korisnici".

Tada je TMTG u svom saopštenju naveo da "kontinuirano radi u dobroj veri sa Guglom kako bi osigurali da je Truth Social Android aplikacija u skladu sa svim pravilima, bez ugrožavanja našeg obećanja da ćemo biti utočište za slobodu govora".

Takođe su dodali, bez iznenađenja naravno, da mnogi konkurenti krše pravila, pa se ipak nalaze na Google Play-u. Konkretno pravila za seksualni sadržaj, za šta Truth Social kaže da ima nultu toleranciju.

U saopštenju je portparol Gugla rekao:

- Aplikacije se mogu distribuirati u Google Play-u pod uslovom da su u skladu sa našim smernicama, uključujući zahtev da se efektivno moderira sadržaj koji generiše korisnik i uklanjaju nepoželjne postove poput onih koji podstiču nasilje.

Kompanija je takođe saopštila da je Truth pristao da sprovodi politike protiv korisnika koji objavljuju sadržaj koji krši pravila i poziva na nasilje.

Ovo je aplikacija koja je od prvog dana poznata kao leglo dezinformacija, laži i raznih teorija zavere. Očigledno da je Google-u dovoljno to što su obećali da će biti dobri, piše Telegraf.

Autor: Telegraf

#Prodavnica

#Trump Media & Technology Group

#aplikacija

#google play

#gugl

#tramp