Zelenski kaže da će "zaštita ukrajinskog neba od ruskog raketnog terora biti fundamentalni korak za okončanje rata u bliskoj budućnosti"

Volodimir Zelenski izjavio je da "Putin svima nama preti nuklearnim oružjem".

Zelenski je dodao: "Vidite, on je zauzeo Ukrajinu, sankcionisali smo ga, ali on ide dalje. On preti nuklearnim oružjem!"

- Njegova pratnja su štenci, nisu čak ni psi. Samo štenci. Svaki od njih popije pedeset grama votke pa viče: Sutra ćemo upotrebiti nuklearno oružje! O čemu se tu radi? – rekao je Vladimir Zelenski. 

Zelenski kaže da će "zaštita ukrajinskog neba od ruskog raketnog terora biti fundamentalni korak za okončanje rata u bliskoj budućnosti".

On je tokom onlajn govora na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zamolio sve "u politici, u medijima, u komunikaciji sa biračima – da se zalažete za obezbeđivanje dovoljne količine PVO i protivraketnih odbrambenih sistema Ukrajini".

- Već ove godine moramo da zaštitimo naše nebo od ruskog terora. Ako to učinimo, to će biti fundamentalni korak za okončanje rata u bliskoj budućnosti - rekao je ZelenskiPredsednik Ukrajine je zahvalio Nemačkoj na isporuci prvih sistema IRIS-T i izrazio uverenje da će to otvoriti mogućnosti za dalje isporuke sistema PVO i protivraketne odbrane, kako nemačkih partnera, tako i drugih proizvođača.

Autor: redportal.rs

#Zelenski

#putin