Potez proslavili ukrajinski zvaničnici koji su ga okarakterisali kao snažnu poruku svetu

Parlament Saveta Evrope usvojio je rezoluciju danas u kojoj jednoglasno apeluje na sve zemlje članice da proglase trenutni režim u Rusiji tererističkim.

Rezolucija je jednoglasno podržana od svih članica prisutnih na sastanku, sa 99 članova koji je glasalo za i 1 uzdržan. Ceo parlament ima 306 mesta i dva puta više članova, od kojih su polovina članovi a druga polovina zamenici.

Usvajanje rezolucije je proslavljeno od strane ukrajinskih zvaničnika, uključujući i predsednika Volodimira Zelenskog koji se obratio skupu pre glasanja. Kako je kasnije napisao na mreži Tviter:

Ovo je moćan signal svetskoj zajednici i Rusiji da je kazna za zločine neizbežna!

Slično je ponovio i ukrajinski premijer DenisŠmigal, koji je opisao rezoluciju kao prvi korak u pravom smeru i ponovo ponovivši da Ukrajina neće pregovarati sa Rusijom. Kijev već dugo vremena insistira da Zapad proglasi Rusiju državom koja sponzoriše terorizam.

Rusija se zvanično povukla iz Saveta Evrope još u martu, kada je navela da platforma nije ništa drugo do odskočna daska za informaciona i političke kampanje NATO. Nedugo potom, Savet Evrope je i zvanično izbacio Rusku Federaciju.

Autor: redportal.rs

#EU

#Jednoglasno

#NATO

#SAD

#Savet Evrope

#Teroristička zemlja

#Ukrajina

#rat

#rezolucija

#rusija

#usvajanje