Mladi aktivisti pronašli način da rade i u doba pandemije

Aktivisti čačanske Kancelarije za mlade tokom 2. talasa korone nisu bili u mogućnosti da se sastanu zbog uvedenih epidemioloških mera, ali su se redovno čuli telefonom i planirali aktivnosti za period kada se situacija smiri. Razvili su nekoliko interesantnih ideja i pretočili ih u projekte koje je podržalo Ministarstvo omladine i sporta sa 42.000 dinara. Projekti koji su osvojili pažnju članova konkursne komisije su Mala škola demokratije, Dodaj svetu malo boje, Baci šapu, Ulična umetnost na dlanu, Zastani, pročitaj i razmisli.

Mala škola demokratije

Srednjoškolcima i studentima preneseno je znanje o aktuelnim temama u sferi politike (demokratija, ljudska prava, političko nasilje, politička ekonomija).

Baci šapu

Aktivisti KZM su postavili hranilice za pse i mačke lutalice u Čačku u koje građani mogu da ostave hranu, čime su uputili poziv celokupnoj zajednici da se zajedno pobrinu da ove životinje ne gladuju u hladnim danima.

Poljoprivreda je spremna za inovacije

Pored ovih projekata, Kancelarija za mlade je realizovala i projekat Poljoprivreda je spremna za inovacije, koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, a podržao Grad Čačak. Cilj ovog projekta je bio je osnaživanje mladih da koriste poljoprivredu kao pokretač ekonomskog razvoja zajednice. Učesnici projekta su imali priliku da saznaju više o tome na koji način mogu da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju ili kako da unaprede već postojeću. Projekat je zbog nepovoljne epidemiološke situacije morao da se održi onlajn.

Povodom Svetskog dana volontera, koji se obeležava 5. decembra, pripremljen je snimak koji najbolje prikazuje ono najlepše što su aktivisti Kancelarije za mlade stekli u dosadašnjem radu, a to su prijateljstvo i uspomene, što i jeste najvrednije.

IZVOR: YT / Kancelarija za mlade Čačak

View this post on Instagram

A post shared by Kancelarija za mlade - Čačak (@kancelarija_za_mlade_cacak)

IZVOR: IG / kancelarija_za_mlade_cacak

Autor: caglas.rs/redportal.rs

#Kancelarija za mlade Čačak

#aktivisti

#projekti

#Čačak