Brnabić je rekla da će ostati pritisak na Srbiju i po tom pitanju i da će novu vladu pratiti ta tema.

- Sigurna sam da ćemo imati još mnogo razgovora i na dnevnoj osnovi to je neizostavna tema, tokom svakog sastanak koji imamo i sa državama članicama EU i sa samom EU, kao i sa Delegacijom EU u Srbji - rekla je premijerka.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, na pitanje novinara da li će vlada razmatrati pitanje uvođenja sankcija Rusiji, da Srbija misli da je napad Rusije na Ukrajinu agresija i povreda međunarodnog prava, ali da ostajemo pri našem stavu da sankcije nisu najbolji odgovor i rešenje.

Brnabić je rekla da će ostati pritisak na Srbiju i po tom pitanju i da će novu vladu pratiti ta tema.

Ana Brnabić izjavila je danas da je izveštaj EK o napretku Srbije pozitivan kada je reč o vladavini prava i reformama i da veruje da bismo mogli da otvorimo sa EU klaster 3 da je o tome reč, ali da se sada to uslovljava nekim drugim stvarima, uvođenjem sankcija Rusiji.

Premijerka je tako odgovorila na pitanje novinara da prokomentariše to što iako je Izvestaj EK po Srbiju u većem delu pozitivan, otvaranje novih klastera sudeci po onome sto je rekao Emanuele Ziofre zavisi od uvođenja sankcija Rusiji i pitanje da li će pitanje usaglašavanja sa spoljnom politikom EU biti među prvima prvim temama predstojeće vlade.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da veći stepen usklađivanja Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije zavisi od toga kakve su deklaracije u pitanju i da li su u skladu sa našim nacionalnim interesima.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanja novinara u pauzi konferencije "Dualno obrazovanje - fit for tomorrow", da li može da se očekuje da se nova vlada više usklađuje sa spoljnom politikom EU.

Autor: Tanjug AP

#Ana Brnabić

#Srbija

#rusija

#sankcije