Glumac je rekao da je film pomalo čak i mistični triler

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Petar Zekavica koji je govorio o svojoj ulozi u filmu Trag divljači reditelja Nenada Pavlovića rađenog po motivima romana Živojina Pavlovića (1933-1998).

Zekavica je rekao sa je u Tragu divljači evidentno da je atmosfera izuzetno precizno urađena i da su prenete na platno sedamdesete godine u Srbiji, Beogradu i malom izmišljenom gradu.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

O ulozi slovenačkog službenika Udbe Sovrela, Zekavica kaže da o njemu malo znamo, da je čitav film jedna velika tajna, a svoj lik je pokušao da oboji tajanstveno, da ostane u toj liniji.

Prema njegovim rečima, Sovrelov jezik u filmu nije smeo biti čist slovenački jezik, jer su se pripadnici službe iz Slovenije trudili da govore srpskohrvatski.

Zekavica je rekao da je Trag divljači pomalo čak i mistični triler, i ne smatra da u njemu ima prljavštine, preterane agresije i nasilja.

- Mislim da je to sraz vremena, jedan mačizam, muški šovinizam koji je verovatno više bio prisutan u muškarcu na Balkanu u to trenutku nego u kasnije vreme. To je najstrašniji deo filma, taj nagon za vlašću, dominacijom. To je strast - ocenio je glumac.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Zekavica je Trag divljači uporedio sa Muškarcima reditelja Aleksa Garlanda navodeći da ima taj psihološki apsekat, te malo šovinističke strane.

Za glumca su glavni kritičar i sudija gledaoci, a Zekavica je rekao da je to težak put i svaki put je pokušaj uraditi najbolje što možeš u zadatim okolnostima.

- Po neki put prevarite sebe, neki put režisera ali ne smete prevariti gledaoce - istakao je Zekavica.

Upitan kako vidi budućnost fi9lma u digitalnom svetu, Zekavica je odgovorio da se ne plaši za film kao medij.

- Preteran je naš starh od novih kanala i tehnologija. Setite se analognog filma koji je bio potisnut digitalizacijom ali se vratio na velika vrata. Simpatično je videti fotografe sa starim aparatima - rekao je glumac.

Autor: Tanjug

#Petar Zekavica

#Tanjug reflektor

#Trag divljači

#intervju