U prevozu tereta učestvovali su državljani Ukrajine, Gruzije i jedan državljanin Jermenije

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) optužila je Glavnu obaveštajnu upravu Ministarstva odbrane Ukrajine da stoji iza eksplozije na Krimskom most, a utvrđeno je da je organizator terorističkog napada na Krimski most glavno obaveštajno odeljenje Ministarstva odbrane Ukrajine i njegov šef Kiril Budanov, zaposleni i agenti.

Sada su mediji objavili i fotografije kako su tekle pripreme diverzije, od toga kako je eksplozivna naprava kamuflirana u rolnama polietilenskom folijom.

U prevozu tereta učestvovali su državljani Ukrajine, Gruzije i jedan državljanin Jermenije. Privedeno je pet državljana Rusije, tri državljana Ukrajine i Jermenije, koji su učestvovali u pripremi zločina. FSB tvrdi da je eksploziv koji je doveo do urušavanja dela mosta poslat iz Odese preko Bugarske, Gruzije i Jermenije.

- Cela aktivnost FSB i Istražnog komiteta je besmislica - rekao je portparol ministra unutrašnjih poslova Andrij Jusov na pitanje o optužbama Moskve o eksploziji na Krimskom mostu, citira ukrajinski javni servis Suspilna

Autor: redportal.rs

#FSB

#Hapšenja

#krimski most

#rusi