U pitanju je igla. Sve što treba da uradite pre kuvanja jaja je da dno probušite jako tankom iglom.

Trik za pažljivo kuvanje jaja koja neće pući u toku termičke obrade je potreban za Uskrs. Tada jaja treba da budu cela da bi se lakše ofarbala i da bi šara lepše izgledala. Kasnije možda mislite da nije važno i da je kuvanje jaja najprostiji način da spremite neko jelo. Ali varate se. Jaja su zdrava i moraju da budu dobro kuvana, kako bi se sačuvali proteini. Mada, nije samo ni to problem, približava se vreme slava i potrebna su kuvana jaja u skoro svakom receptu, a mi vam predlažemo trik koji će pomoći da se ona brže skuvaju, lakše oljušte i da se sačuvaju svi dragoceni sastojci, prenosi magazi.novosti.rs.

Sve što vam je potrebno svaka domaćica to već ima kod kuće. U pitanju je igla. Sve što treba da uradite pre kuvanja jaja je da dno probušite jako tankom iglom.

Igla mora da bude tanka kako se belance ne bi razlilo. Zatim skuvajte jaja kao i obično, a onda ih stavite u hladnu vodu i ostavite nekoliko minuta. Ovaj jednostavan trik pomoći će da se brže skuvaju, ali i da ih oljuštite u jednom pokretu.

Autor: magazin.novosti.rs

#jaja

#kuvanje

#kuvanje jaja

#trik