Ovaj premaz može da apsorbuje do 99,965% vidljive svetlosti. 🖤

Hajime je najpopularniji jutjuber u Japanu, a nedavno je postao i najcrnji čovek na svetu. On je to postigao tako što je prekrio svoje telo najcrnjom komercijalno dostupnom bojom na svetu.

Foto: Twitter.com/hajime

Najcrnja boja na svetu je razvijena od strane Vantablacka, i ovaj premaz može da apsorbuje do 99,965% vidljive svetlosti. Čini da sve izgleda kao crna rupa, ali je veoma skup i trenutno nedostupno na otvorenom tržištu. Druga najcrnja boja na svetu je Musou Black, i ona apsorbuje 99,4% vidljive svetlosti. Ona je dostupna na Amazonu za 17 dolara za 100 ml.

Hajime je nedavno stavio na test boju Black Musou koristeći je za stvaranje najcrnje sobe na svetu. Na video snimku na njegovom Jutjub kanalu se vidi kako Hajime farba zidove u crno, a zatim koristi izuzetno crnu boju da bi postao crn da vidi da li ga drugi mogu videti u mraku.

Foto: Twitter.com/hajime

On je potom objavio niz fotografija na svom Tviter nalogu. Na njima se japanski jutjuber pojavljuje sa Musou Blackom sprejom po celom telu na plaži. i izgleda kao senka.

Hajime je prva osoba koja je ovu boju koristila na svom telu. Ovo se prema prema veb stranici Koio Orient, koja i proizvodi ovu boju, ne preporučuje, jer kompanija preporučuje izbegavanje kontakta sa kožom koliko god je to moguće.

IZVOR: YT / はじめしゃちょー(hajime) 

Autor: redportal.rs

#boja

#crna boja

#jutjuber

#najrcnji čovek na svetu

#senka