Muzej nauke tehnike je proglašen za muzej godine za 2021. po izboru muzejskih stručnjaka ICOM

Uručenjem zahvalnica partnerskim organizacijama i medijima Muzej nauke i tehnike u Beogradu danas je proslavio 33. rođendan.

Muzej nauke tehnike je proglašen za muzej godine za 2021. po izboru muzejskih stručnjaka ICOM.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor te prestižne institucije kulture Zoran Lević rekao je Tanjugu da je veoma srećan što je vredno priznanje stiglo od kolega.

- Naš muzej u divnom raspoloženju slavi 33. rođendan. Muzej nauke i tehnike je među vodećim muzejima u Srbiji po poseti i po programima - kazao je Lević i najavio, kako kaže specijalnu izložbu u muzeju čije postavljanje očekuje do kraja godine.
- U planu nam je izložba namenski pravljena za decu. Cilj nam je da bogati svet tehnike približimo najmlađima. Do kraja ove godine predstavićemo i izložbu o staklu u našem muzeju - kazao je Lević.

Među dobitnicima zahvlnice za izuzetnu saradnju i doprinos radu Muzeja nauke i tehnike našla se i redakcija za kulturu, nauku i umetnost Tanjuga koju je primio urednik Aleksandar Nikolić, a dizajner Ivana Grčić i direktor muzeja otkrili su novi logo ove instirucije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na jednodnevnoj izložbi u Muzeju nauke i tehnike prvi put će javnosti biti predstavljeno francusko izdanje knjige Ruđera Boškovića Les Éclipses (Pomračenje Sunca i Meseca) iz 1779. godine, povodom 235 godina od smrti naučnika i književnika.

Posetioci muzeja samo danas imaju priliku da vide ovo retko i vredno izdanje iz Zbirke muzeja nauke i tehnike, originalno napisano na latinskom jeziku, a posvećeno francuskom kralju Luju XVI.

Autor: Tanjug

#33. rođendan

#Ivana Grčić

#Les Éclipses

#Pomračenje Sunca i Meseca

#Ruđer Bošković

#Zoran Lević

#aleksandar nikolić

#muzej nauke i tehnike