Objava stiže samo dve nedelje pre isteka roka, nakon čega bi otpočelo suđenje

U naglom zaokretu stavova, Ilon Mask je na iznenađenje mnogih odlučio da odustane od svojim stavova i da plati punu cenu od 54,2 dolara po akciji za kupovinu društvene mreže Tviter - čime je pristao na prvobitnu ponudu pre no što se povukao iz pregovora.

Odluka o kupovini je objavljena u pismu koje je poslato na adresu Tvitera nakon što su obe strane već duže vreme provele u pravnoj bitci oko ugovornih obaveza i problema tzv. botova na društvenoj mreži.

Mask je bio u procesu izvlačenja iz kompletnog dogovora usled toga što Tviter nije bio u mogućnosti da prikaže tačan broj, koji je prema Masku veliki, botova odnosno ne ljudskih korisnika. Tviter je sa druge strane koristio sve legalne poluge da izvrši pritisak na milijardera da se drži dogovorenog ugovora.

Kako su preneli advokati Tvitera:

Nijedna od sprovedenih analiza do sada nije ni blizu potvrdila tvrdnje gospodina Maska koje je on preneo Tviteru i ostatku sveta.

Eksperti su većinom verovali da bi u slučaju sudskog postupka Tviter pobedio. Suđenje je bilo zakazano za dve nedelje i da je to glavni razlog zašto je Mask odustao na kraju i pristao na dogovorenu cenu koja je postavljena još u aprilu ove godine.

Vest o dogovoru je danas izazvala skok vrednosti deonica Tvitera za čak 22%.

Tviter će postati još jedna kompanija u vlasništvu tvorca SpaceX i Tesla, koji planira da je pretvori u platformu posvećenu slobodi govora.

Autor: redportal.rs

#Elon Musk

#Ilon Mask

#Puna cena

#Suđenje

#Tesla

#Twitter

#dogovor

#kupovina

#spacex

#tviter