Obogatite obrok!

Bundeva je namirnica koja bi trebalo da se što češeć nađe u ishrani je sadrži niz vitamina kao što su karoten ili provitamin A, vitamin C i vitamine iz grupe B (B1, B2, B3, B6), zatim niacin, folnu kiselinu i druge.Sve ono što je potrebno vašim mališanima da budu zdravi, piše Magazin Novosti.

Pomfrit od bundeve je sjajna ideja kako možete da obogatite obrok, a da pritom bude zdrav. Pravi se jednostavno i ukus je fantastičan.

📍 SASTOJCI

1 srednje velika bundeva (najbolja vrsta je izdužena kruškolika muškatna bundeva) 3 kašike maslinovog ulja kašičica soli beli luk u granulama kašičica korijandra kašičica suvog vlašca šaka lešnika 3 kašike susama maslinovo ulje

🍜 PRIPREMA

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj malo propržite lešnik i susam, ali pre toga ga isitnite u blenderu. U posudu pomešajte maslinovo ulje, lešnik, susam, beli luk, korijander i vlašac. Bundevu ogulite i narežite na štapiće. Sve dobro pomešajte u smesu sa začinima. Pleh obložite pek papirom i poređajte začinjene bundevine štapiće, pecite ih u zagrejanoj rerni 30 do 40 minuta. I tokom pečenja okrenite ih dva puta.

Autor: magazin.novosti.rs

#bundeva

#pomfrit

#priprema

#tikva