Preko 200.000 se prijavilo u regrutne centre do sada

Planovi Ruske Federacije o delimičnoj mobilizaciji su već 70% kompletirani, preneo je ministar odbrane Sergej Šojgu. Objava dolazi dve nedelje nakon potpisivanja predsednika Vladimira Putina ukaza o delimičnoj mobilizaciji.

Ministar odbrane je izjavio da je već preko 200.000 ljudi pridodato ruskim snagama, koji se trenutno nalaze na obuci. Šojgu je naložio više zvaničnika da obezbede regrutima svu neophodnu opremu i da odmah upute na njihova vojna mesta.

Ministar je takođe dodao da se prijavio i veliki broj dobrovoljaca i naglasio je da je ekstremno važno da se svaka pristupnica analizira temeljno i da se niko ne odbija osim u slučaju ako zaista postoje objektivni razlozi za to.

Takođe, ponovo je naglasio da će svi regrutovani u protekle dve nedelje biti poslati u region specijalne vojne operacije tek pošto budu prošli obuku.

Da bi se ubrzao proces obuke, ministar je naredio svim centrima za obuku kao i oficirima u njima da se obezbedi svežim regrutima dodatna obuka koju bi sprovodili oficiri sa borbenim iskustvom.

Naglašeno je takođe da će sledeća generacija koja je stasala za vojni rok i koja treba po zakonu da pristupi službi od godinu dana, biti upućena na mesta koja nisu u nikakvoj vezi sa ratom u Ukrajini. Dok oni koji su upravo završili služenje vojnog roka, neće biti upućeni u Ukrajinu već će biti pušteni kući.

Autor: redportal.rs

#200.000

#EU

#Mobilizacija

#NATO

#SAD

#Ukrajina

#broj mobilisanih

#dobrovoljci

#front

#ljudi

#ministar odbrane

#obuka

#preko 300.000

#rat

#regruta

#regrutni centri

#rusija

#služba

#šojgu