Vlada je odbila da direktno komentariše izveštaj, iako je portparol rekao da su svesni da takvi sajtovi postoje

Privatni brojevi telefona britanske premijerke Liz Trаs i 25 drugih ministara u kabinetu prodaju se na internetu nakon što su ih ukrali hakeri, prenosi britanski Indipendent.

Dejli mejl je objavio da su se ukradeni brojevi pojavili na američkoj veb stranici koja naplaćuje samo 6,49 funti za sedmični pristup svojoj bazi podataka koja se može pretraživati.

Među navedenima su, piše list, ministar ekonomije Kvasi Kvarteng, ministar odbrane Ben Volas, ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli i ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman.

Navodi se da su dostupne i brojke od sedam članova Laburističke partije, uključujući lidera stranke Keira Starmera. Vlada je odbila da direktno komentariše izveštaj, iako je portparol rekao da su svesni da takvi sajtovi postoje, iako su mnogi podaci na njima "stari i netačni".

Dejli mejl je izvestio da veb lokacija, koju nije imenovala, tvrdi da ima više od 14 milijardi fajlova „kompromitovane imovine“ ukradenih u sajber napadima koji datiraju pre više od jedne decenije.

List navodi da nije jasno ko stoji iza veb stranice, koja ima kancelariju na listi u Las Vegasu. Britanski ministri dobijaju redovne bezbednosne brifinge i savete, uključujući savete o zaštiti njihovih ličnih podataka i ublažavanju sajber pretnji

Autor: redportal.rs

#Liz Tars

#Privatni broj

#telefon