Poznati reper preminuo u 59. godini

Poznati reper Coolio koji je žario i palio hit listama devedesetih godina prošlog veka sa pesmama poput Gastas Paradise i Fantastic Voyage, preminuo je u svojoj 59. godini.

Kako je prenela Džarez posi, njegova prijateljica i menadžerka, preminuo je u poslepodnevnim časovima u Los Anđelesu.

Detalji još nisu poznati.

Kako prenose vlasti grada Los Anđelesa, vatrogasci i ambulantna kola su bili na mestu događaja pokušali su oživljavanja sredovečnog muškarca koji nije pokazivao znakove života. Preko 40 minuta su pokušavali da ga povrate u život ali su na kraju mogli samo da konstatuju smrt.

Pacijent je proglašen mrtvim nešto pre 5 časova popodne po lokalnom vremenu.

Nakon objave smrti, mnogi najbliži prijatelji i poznate ličnosti repera su se oglasili sa porukama saučešća i tuge. Talent menadžer Kulija Šelija Finegan je napisla:

Dodirnuo je svet sa svojim darom i talentom i nedostajaće nam neizmerno. Hvala svima širom sveta koji su slušali i voleli njegovu muziku u svima koji su se javili sa izrazima tuge i saučešća nakon njegove smrti. Molimo vas da se molite za njegovu porodicu i prijatelje.

Njegova karijera je počela '80-ih godina prošlog veka gde je stekao popularnost u američkoj anderground sceni. Sa pesmom Fantastic voyage probio se u majnstrim, a sa neverovatnim hitom Gangsta’s Paradise, napisanim za fil Dangerous Minds sa Mišel Fajfer, postao je apsolutna mega zvezda. Za nju je 1996. godine dobio i Grammy.

Jula ove godine, pesma Gangsta’s Paradise dostigla je rekord na striming platformi Jutjub kada je prešla preko milijardu pregleda. Kako je naveo u jednom komentaru za svoj najveći hit:

Ona je jedna od onih pesama koja prevazilazi sve generacije. Nema nikakvih "trendi" reči, ona je bezvremena.

Tokom svoje karijere Kulio je prodao preko 17 miliona ploča.

Autor: redportal.rs

#Coolio

#Gangsta’s Paradise

#Kulio

#pesma

#pevač

#preminuo

#reper

#umro