Stanje ide dotle da neke uobičajene aktivnosti ne može da obavi sama. 😕

Jasmina Dilkić hitno mora na dalje lečenje u inostranstvo...

- Iza mene je 5 meseci lečenja, dijagnostike i mnogo različitih medikamenata (lekova). Prvo je krenulo krivljenje lica i usne na levoj strani, nekad sa otežanim govorom a nekad ne.

Blagi tremor (drhtanje) se javio u desnoj ruci i nozi. U međuvremenu je krivljenje lica počelo da sa leve prelazi na desnu stranu (počne na levoj i pređe na desnu). Tremor postaje sve jači, toliko da nisam u mogućnosti da normalno hodam, pišem. Stanje ide dotle da neke uobičajene aktivnosti ne može da obavi sama (tuširanje, aktivnosti oko deteta itd.).

- Dobijam lek koji se koristi u lečenju Parkinsonove bolesti i krivljenje prestaje a sa povećanjem doze tremor se ublažava. Ipak početkom avgusta tremor postaje veoma jak uprkos terapiji.

Sledi još pregleda i hospitalizacija gde je ustanovljeno da Jasmina ima neku vrstu esencijalnog tremora (tremor koji se javlja pri kretanju).

- Dobijam novu terapiju uz napomenu da će se tremor ublažiti na minimalni nivo uz dalje kontrole i fizikalne terapije.

Njeno relativno dobro stanje traje par dana nakon otpusta kada sve kreće ponovo. Samo 10 m hodanja je dovoljno da se tremor pojača do neizdrživosti.

Da Jasmina pobedi tremor!

Pošaljimo sms 52 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001490522-86

Uplatom na devizni račun: 160-6000001491281-40

IBAN: RS35160600000149128140

SWIFT: DBDBRSBG

PayPal: paypal.me/pokrenizivotsrb

E-doniraj: https://pokrenizivot.com/donacija/

https://pokrenizivot.com/jasmina-dilkic/

Autor: Redportal.rs

#Jasmina

#Pokreni život

#Pomoć

#bolest

#donacija