Pretrpeo teške povrede od prebijanja

Dečak star 12 godina načazi se u kritičnom stanju nakon što je prežibeo grupno silovanje i prebijanje u indijskoj prestonici Delhi, prenela je gradska policija.

Zamenik načelnika Delhi policije Sandžej Sain izjavio je u obraćanju da su napad izvrila tri muškarca, svi maloletnici koje je žrtva poznavala, uključujući i jednog rođaka dečaka.

Napad se dogodio u severoistočnom kraju opštine Selampur 18. septembra, ali nije prijavljen do 22. istog meseca.

Slučaj se i dalje istražuje, a dvojica od optuženih su uhapšeni. Kako je preneo načelnik policije:

Trojica optuženih su iz iste zajednice, komšije.

Dok je jedan od optuženih rođak žrtve.

Niko od navedenih uhapšenih još uvek nije optužen. Sudeći prema poslednjoj izjavi policija datoj u nedelju, dečakovi roditelji su preneli da se žrtva nalazi u teškom stanju nakon što je prebijen šipkom, a potom i ciglama. Policija je kratko prenela:

Dečak nije u dobrom stanju i možda neće preživeti.

Protesti u Indiji protiv visoke stope seksualnog nasilja, posebno protiv žena i devojčica, postali su standardna pojava u proteklih nekoliko godina.

Godine 2012. grupno silovanje i ubistvo studentkinje medicine Nirbahaja (pseudonim dat žrtvi, znači "neustrašiva") u Delhiju, pokrenulo je milione ljudi koji su zahtevali tvrđe i rigoroznije kazne za prestupnike.

Nirbahaja je pretrpela zastrašujuće povrede nakon što je bila silovana i prebijena sa gvozdenim šipkama. Preminula je dve nedelje kasnije u singapurskoj bolnici.

Njena smrt pokrenula je mnoga pitanja koji se tiču problema seksualnog nasilja u Indiji, nakon čega su uvedeni mnogi novi zakoni koju ubrzavaju proces sudskih odluka u vezi slučajeva silovanja i koji zakonski redefinišu silovanje da sada uključuje i analnu i oralnu penetraciju.

Autor: redportal.rs

#12 godina

#Delhi

#Indija

#cigle

#komšije

#kritično stanje

#maloletnici

#metalne šipke

#policija

#povrede

#prebijanje

#rođak

#samrti

#seksualno nasilje

#silovanje

#zakon