Uznemirujuć video snimak

Kako prenosi portal Mondo, prema najnovijim informacijama, napadač je počinio samoubistvo, a najmanje šest osoba, među kojima ima i dece ubijeno je u pucnjavi, dok je broj ranjene dece porastao na devet. Na fotografijama koje kruže na društvenim mrežama, vidi se mrtav čovek kako leži u jednoj od učionica. 

Kako je saopštila policija:

Nepoznata osoba pucala na srednju školu u ruskom gradu Iževsku, a policija preduzima mere kako bi uhapsila napadača.

Prema pisanju ruskih medija, đaci i nastavnici koji su se našli usred pucnjave se sada evakuišu, a trenutno nema informacija o žrtvama. Istraga je trenutno u toku, a na licu mesta nalaze se hitna pomoć i policija. Lider Udmurtije (administrativne oblasti u kojoj se nalazi Iževsk) Aleksandar Brečalov rekao je da je stigao u školu u kojoj je došlo do pucnjave. 

Zbog situacije u školi broj 88: uključene su sve snage i sredstva. Na licu mesta rade sve specijalne službe, kao i hitna pomoć. Stigao sam na lice mesta i odmah ću izvestiti o svemu što se dešava.U ime ministra obrazovanja Ruske Federacije Sergeja Kravcova, grupa iz federalnog ministarstva je odmah poslata u region. Ministar prosvete i nauke Udmurtske Republike je već na licu mesta.

IZVOR: Twitter / @nexta_tv

IZVOR: Twitter / @svtv_news

Autor: Mondo.rs

#3 dece

#6 mrtvih

#amoubistvo

#mrtvam policajac

#napad

#osnovna škola

#rusija

#ubio decu

#upad

#ŠKOLA