Šok za protivnike, set za Evropu

kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je zaigrao na Lejver kupu, a kada je došlo vreme da on bude na terenu, pokazao je ostatku sveta klasu. U singlu je počistio Frensisa Tijafoa tako da je i Rodžer Federer ostao bez teksta, a u dublu je napravio fantastičan tandem i zajedno sa Mateom Beretinijem doneo drugi bod Evropi.

U paru sa italijanskim teniserom bilo mu je veoma zabavno, o čemu je govorio i Beretini, ali igrali su i ozbiljan tenis. Savladali su tandem De Minor - Sok (7:5, 6:2), a Novak Đoković ponovo je oduševio publiku. U samom finišu prvog seta izveo je potez koji je impresionirao navijače.

On je fantastično pročitao šta planiraju protivnici, a nakon što je uhvatio jednu nemoguću lopticu u sredini polja, američko-australijska kombinacija je ostala bez rešenja. De Minor je samo spustio lopticu ispred Novaka, a nakon Đokovićeve reakcije Sok nije mogao da prebaci mrežu. Bio je to poen koji je srpskom i italijanskom teniseru doneo prvi set, a na krilima tog rezultata lako su izašli na kraj sa rivalima u nastavku meča.

Đoković je nakon druge pobede u danu istakao kako singl i dubl nisu isti sport, ali se kod njega to nije videlo. Odlično je igrao u kombinaciji sa Beretinijem, sitnim kretnjama korigovao je sve greške neuigranog tandema i nakon velike pobede najavio da bi uskoro mogli ponovo da zaigraju zajedno. Navijači bi sigurno bili oduševljeni jer Novak Đoković poslednjih godina nema vremena za dubl. Oni koji vole da ga gledaju i u toj ulozi imaće priliku u Tel Avivu, a pogledajte kako je igrao u Londonu:

IZVOR: Twitter / @eurosport

Autor: mondo.rs

#Novak Đoković

#dubl

#lejver kup

#meč

#nole

#poen

#pogodak

#set

#svetske klase

#tenis