Koncet će se održati 21. oktobra u 20 č. u Velikoj dvorani "Kolarčeve zadužbine". 😍

Po prvi put u Beogradu koncert će održati svetska zvezda klasične muzike, pijanista DANIL TRIFONOV.

Koncet će se održati 21. oktobra u 20 č. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni i sajtu Kolarca, putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima.

Danil Trifonov renomirani je solista, majstor koncertantnog repertoara, kamerni i vokalni saradnik i kompozitor. Spajajući neverovatnu tehniku sa delikatnom senzibilnošću i dubinom, njegova izvođenja su neprestani izvor čuda za publiku i kritičare.

Pored Gremija i nagrada za najbolje koncertne snimke brojnih muzičkih časopisa. Za izdanje Listovih dela pod nazivom Transcendental (Deutsche Grammophon) osvojio je Gremi nagradu za najbolji instrumentalni solo album 2018. Kako navodi The Times of London, “on je bez dileme najizuzetniji pijanista našeg doba”.

Njegovu karijeru obeležile su nagrade na 3 najznačajnija pijanistička takmičenja: Treću nagradu na Konkursu Šopen u Varšavi, Prvu nagradu na Takmičenju Rubinštajn u Tel Avivu i Prvu nagradu i Gran pri na Takmičenju Čajkovski u Moskvi.

Tokom prošle sezone Trifonov je izdao album Bah: Umetnost života za Deutsche Grammophon i promovisao ga na resitalskim turnejama širom SAD i Evrope.

Proteklih sezona Trifonov je bio rezidencijalni umetnik Njujorške filharmonije, što je podrazumevalo i njujoršku premijeru njegovog Klavirskog kvinteta, a uređivao je i izveo seriju od sedam koncerata Perspektive u Karnegi holu, krunisanu izvođenjem sopstvenog Klavirskog koncerta.

Foto: Dario Acosta

Resitale svira širom sveta još od svog debija u Karnegi holu 2013. a njegova diskografija za kuću Deutsche Grammophon uključuje snimak njegovog debija iz Karnegi hola,  Chopin Evocations i 3 albuma sa muzikom Rahmanjinova sa Filadelfija orkestrom i Janik Nezet-Seginom, od kojih je jedan nominovan za Gremi 2021, a drugi je osvojio nagradu za koncertni snimak godine časopisa BBC Music.

Časopis Gramophone ga je 2016. proglasio za umetnika godine, a 2021. Vlada Francuske ga je proglasila za Viteza reda umetnosti i književnosti.

Autor: Redportal.rs

#beograd

#danil trifonov

#koncert