Na listi potencijalnog naslednika Đampaola nalazi se i Danijele de Rosi.

Trener Sampdorije Marko Đampaolo najverovatnije je završio misiju – eventualno će biti tu gde je još dok traje reprezentativna pauza - sad ostaje da se vidi ko će ga naslediti, prenosi Žurnal.rs.

A kao i pre desetak dana, kad se postavilo pitanje da li je ugrožen posao Simonea Inzagija u Interu, kao kandidat da ga zameni pominjao se doskorašnji šef struke Crvene zvezde Dejan Stanković. U međuvremenu, pojavila se informacija da je Inzagi dobio „fore” do novembra...

Inače, Sampdorija ima najlošiji start u klupskoj istoriji, posle sedam kola sakupila je svega dva boda, a uprava smatra da bi Stanković mogao da pokrene igrače.

Uz njega, na listi potencijalnog naslednika Đampaola nalazi se i Danijele de Rosi. Legendarni igrač Rome pre početka sezone bio je viđen u stručnom štabu Palerma, ali do saradnje na kraju nije došlo. Tako da od trenerskog iskustva ima samo rad u stručnom štabu selektora Italije Roberta Manćinija.

Što se tiče Stankovića, uprava Sampe već je iskazala interes za njegovim uslugama u proleće 2021. kad je Klaudio Ranijeri pokazao jasnu nameru da će napustiti Luiđi Feraris na kraju sezone. Međutim, tad Stankoviću nije padalo na pemet da napusti Zvezdu i borbu za trofeje, mada je potvrđeno da je bilo pregovora.

U međuvremenu, u Sampdoriju se odigrao događaj koji svakako neće biti primamljiv za dolazak bilo kog trenera: uhapšen je gazda Masimo Ferero zbog malverzacija! Klub je i dalje u vlasništvu porodice Ferero, trenutno njim upravlja Upravni odbor na čelu sa Markom Lanom, koji je, inače, bivši fudbaler Sampe

Autor: zurnal.rs

#Italija

#dejan stankovic

#sampdorija