Bivši predsednici uveravaju narod u ispravnost vakcine

Bivši predsednici Obama, Džordž Buš i Klinton ponudili su se da javno prime vakcinu protiv COVID-19, kako bi dokazali njenu bezbednost i podstakli Amerikance da učine isto.

- Predsednik Klinton će definitivno uzeti vakcinu čim mu bude na raspolaganju, na osnovu prioriteta koje su utvrdili službenici javnog zdravstva. Učiniće to u javnom okruženju, ako će to pomoći kako bi svi Amerikanci učinili isto - rečeno je za CNN.

Pre nekoliko nedelja bivši predsednik Džordž Buš je izjavio kako želi da, kada za to dođe vreme, učini sve što može da pomogne svojim sugrađanima da se vakcinišu. - Prvo, vakcine treba smatrati sigurnim i davati ih prioritetnim populacijama. Tada će gospodin Buš doći na red za svoju i to će rado učiniti pred kamerama - Fredi Ford, šef njegovog osoblja, izjavio je za javnost.

IZVOR: YT / MSNBC

U međuvremenu, Obama je ove nedelje rekao da veruje u sigurnost i efikasnost bilo koje vakcine koja je dobila Faučijev pečat odobrenja. Obama je dodao da je spreman da vakcinu uzme na televiziji uživo.

Očekuje se da će prve vakcine protiv virusa dobiti odobrenje za hitnu upotrebu u SAD ovog meseca. Zvaničnici su rekli da će prve doze ići zdravstvenim radnicima i rizičnoj populaciji.

IZVOR: TW / @IvankaTrump

Ivanka Tramp, ćerka Donalda Trampa, na svom Tviter nalogu je podelila ovu vest, napisala da podržava njihovu volju i da će rado i sama učiniti isto.

Autor: redportal.rs

#Bil Klinton

#COVID-19

#Vakcina

#barak obama

#bivši predsednici

#džordž buš

#kamere

#uživo