Ministar je ukazao i da državi nijedan ambasador nije naredio šta da radi, naglasivši da je Srbija pokazala da je organizovana i uspešna.

Srbija je tokom dešavanja u Beogradu minulog vikenda pokazala da je funkcionalna i organizovana država, snažna i sposobna da sprovodi svoje odluke i koja je u stanju da pruži punu bezbednost svojim građanima.

Rekao je ovo danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući sve što je prethodilo Evroprajdu, kao i dešavanja na ulicama srpske prestonice u subotu. Ukazujući da policajci koji rade po 30 godina u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne pamte da je u jednom danu bio tako veliki broj važnih i visokorizičnih skupova, Vulin je naglasio da su svi završeni sa tako malo incidenata i na način da niko ne može da prigovori bilo šta.

- Nijedan građanin nije povređen, a 13 policajaca je lakše povređeno, 87 osoba je privedeno, protiv 11 su podnete krivične prijave, ostale će biti prekršajne. Ni jedan jedini građanin nije povređen. Srpska policija je pokazala da je u stanju da sprovede naređenje predsednika Aleksandra Vučića da svi građani Srbije moraju da budu bezbedni i da njihova prava moraju da budu ispoštovana. Odluku da nema šetnje smo sproveli, hodali su tačno 150 metara od Ustavnog suda do Tašmajdanskog parka - rekao je Vulin na TV Pink.

Ministar je ukazao i da državi nijedan ambasador nije naredio šta da radi, naglasivši da je Srbija pokazala da je organizovana i uspešna.

- Politikanti iz Dveri, Zavetnika, kako god da se zovu, pokušali su sve ovo da iskoriste. Predsednik Vučić im je pokazao kako se ponaša država i državnik i ogromna većina građana je to podržala, jer je videla da može da veruje svojoj državi - naglasio je Vulin.

Kako je istakao, Vučić je jedini političar koji, kako je rekao, gej paradu nije iskoristio za politikantstvo i "nije dozvolio da ta nametnuta tema postane jedina stvar u našim životima, kada imamo ozbiljnije teme".

Autor: Novosti.rs

#Parada

#vucic

#vulin