Crno-beli se vraćaju u najelitnije takmičenje nakon 8 godina

Košarkaši Partizana igraće ove sezone u najjačem evropskom takmičenju Evroligi nakon dobijanja specijalne pozivnice.

Crno-beli su doveli 4 pojačanja i isto toliko igrača iz prošle sezone otpustili iz kluba, a trenutno se nalaze na pripremama, na kojima su pobedom završili turneju u Španiji.

Za već 2 nedelje na čelu sa najtrofenijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem kreću u pohod na Evroligu, a upravo je to takmičenje analiziralo Partizanov tim pred pocetak sezone:

- Evropski šampion iz 1992. se vraća u Evroligu sa najtrofejnijim trenerom u istoriji ovog takmičenja Željkom Obradovićem, koji se prošle godine vratio u voljeni Partizan. Kevin Panter je bio vođa Partizana prošle sezone u Evrokupu, a vratio se da bi igrao sa klubom u Evroligi. Pored njega će biti dvojica novajlila Danilo Andjušić i Dante Egzum, koji imaju iskustva u Evroligi. Bekovsku liniju će kompletirati Aleksa Avramović, Gregor Glas i Jam Madar. Krilne pozicije će pokriti Džejms Nanali i Joanis Papapetru. Uroš Trifunović će pokušati da se izbori za veću minutažu u narednoj sezoni - navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Evrolige.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Zek Ledej se vraća na teren posle sjajne igre u Evrokupu. Matijas Lesor je dominantan na poziciji centra, a doprinos timu daće i Balša Koprivica, Tristan Vukčević i Alen Smailagić, koji se dobro pokazao u debitantskoj sezoni u dresu Partizana - piše Evroliga.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Evroliga ove sezone vidi grčkog reprezentativca Janisa Papapetrua kao lidera tima:

- Papapetruu će ovo biti 10. sezona u Evroligi, ali prva van Grčke. Obradović se uzda u njegovo iskustvo. Partizan se tradicionalno oslanja na mlade igrače, a očekuje se da Papapetru bude lider tima. Hemija u timu i bučni navijači biće velika prednost Partizana, koji želi da se plasira u plej-of Evrolige - zaključuje se u tekstu Evrolige.

Autor: redportal.rs

#Nova sezona

#evroliga

#kk partizan