Erik Kantona nazvao predstojeće Svetsko prvenstvo ljudskim hororom

Legendarni francuski fudbaler Erik Kantona poručio je danas da je Mundijal u Kataru "ljudski horor" i da neće odgledati nijednu utakmicu turnira koji se održava od 20. novembra do 18. septembra.

- Neću odgledati nijednu utakmicu. Otkad sam bio dete, to je bio događaj koji sam voleo, koji sam čekao i gledao sa strašću. Ali, ovo Svetsko prvenstvo nema nikakvog smisla. Još gore, nenormalno je. Katar nije fudbalska zemlja, nema žara, nema ukusa. Ekološka katastrofa, sa svim tim stadionima i klima uređajima. Kakvo ludilo, kakva glupost - napisao je Kantona na društvenim mrežama, a preneli su brojni francuski mediji.

Francuz je poručio da ne želi da učestvuje u "maskaradi tokom koje ginu ljudi", bez obzira na to kakav rezultat fudbaleri njegove zemlje ostvare.

- Ovo je ljudski horor. Koliko hiljada mrtvih da bi se izgradili ovi stadioni koji će zabavljati ljude dva meseca...I nikog nije briga. Ne želim da učestvujem u ovoj maskaradi, bez obzira na to da li će Fracnuska pobediti ili izgubiti. Postoje stvari koje su važnije u životu od fudbala - rekao je Kantona.

Slavni fudbaler nastupao je za Okser, Martig, Marselj, Bordo, Monpelje, Nim, Lids i Mančester junajted, a karijeru je završio u 31. godini.

Za selekciju Francuske odigrao je 45 utakmica i postigao 20 golova.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#katar

#svetsko prvenstvo