U drugoj polovini septembra nastavlja se festival Naši dani dolaskom Srpskog narodnog pozorišta na Letnju pozornicu

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je pozorišni producent Srđan Obrenović koji je govorio o trenutnim aktivnostima i planovima Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Obrenović je rekao da je pozorište tokom avgusta bilo na turneji, obišavši i Brione i Budva grad teatar, gde su bili sa četiri naslova od kojih je jedan prmeijerni Magbet reditelja Nikite Milivojevića.

Video: Tanjug/NZ

Prema njegovim rečima, u drugoj polovini septembra nastavlja se festival Naši dani dolaskom Srpskog narodnog pozorišta na Letnju pozornicu BDP-a, dok beogradski teatar ide u Banja Luku, Veles i Ljubljanu.

Dolazak Franka Kastorf u BDP je veliki izazov za BDP i teatar u regionu, istakao je Obrenović, pošto reditelj prvi put režira van nemačkog govornog područja, a požnato je da radi na jako specifičan način.

- Njegov rad na predstavi je sličan snimanju filma. Ima dosta elemenata koji su uključeni u taj proces. Očekuje se kod reditelja koji dolaze sa nemačkog govornog područja da apsloutno sve na početku proba bude spremno, scenografija i kostimi, koji se kasnije dorađuju - naveo je Obrenović.

Prema njegovim rečima, to je veliki izazov, pošto tako kod nas pozorište ne funkcioniše, al isu u BDP-u spremni za probe koje počinju početkom septembra.

Obrenović je naglasio da će BDP-ova Božanstvena komedija u režiji Kastorfa sigurno biti spektakl i da će pomeriti granice kod nas.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tajna renesanse BDP-a je direktor Jug Radivojević koji je došao sa velikom ambicijom i postavio velike ciljev ispred sebe i pozorišta, i apsolutno uspeo da ih ostvari.

- On je čovek koji ne odustaje, uvek ima neku novu ideju i prosto vas motiviše da budete kreativni, da radite, idete napred, otkrivate nove stvari i pred sebe postavljate veći i ambiciozniji cilj - naveo je Obrenović.

Autor: Tanjug

#BDP

#Beogradsko dramsko pozorište

#Festival

#Naši dani

#Producent

#Srđan Obrenović