Cvijanovic gostujući na RTRS-u istakla da rukovodstvo Republike Srpske ne odustaje od projekata uprkos konstantnim opstrukcijama

Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je da je saradnja RS sa Srbijom odlična, da se odvija na svim poljima i da postoji jako visok stepen uzajamnog razumevanja i osećaja pripadnosti.

- Postoji i niz dobrih primera konkretne saradnje koja se dešava na ekonomskom planu putem strateških projekata - rekla je predsednica Srpske, navodeci kao primjer izgradnju aerodroma u Trebinju, auto-puta Banjaluka - Doboj, u delu koji je ostao neizgrađen, i hidroelektranu Buk Bijela.

Cvijanovic je gostujući na RTRS istakla da rukovodstvo Republike Srpske ne odustaje od projekata uprkos konstantnim opstrukcijama iz Sarajeva gde, kako je rekla, nema sagovornika za bilo kakav strateški projekat, već samo ljude koji žele da umanje dotok novca i realizaciju investicija Srpskoj.

Ona je ukazala i na niz drugih projekata važnih za lokalne zajednice Republike Srpske, te istakla da je kroz tu saradnju napravljen i kalendar važnih datuma iz prošlosti koje Srpska i Srbija zajedno obeležavaju.

- To su sve primeri koji ukazuju da postoji pažnja, da Srbija jeste oslonac, da postoji briga za Republiku Srpsku, ali isto tako i kod nas apsolutno briga za sve ono što jesu tereti koji su nametnuti Srbiji da i mi to razumemo i da budemo podrška svugde gde je to moguće i pokazati - rekla je Cvijanović.

pročitajte još

Evro danas 117,32 dinara

Autor: Tanjug

#Republika Srpska

#Srbija

#saradnja

#Željka Cvijanović