Na programu su dela G.F. Telemana pod nazivom POLONOISE i urađena su u novom ruhu 💖

Treće izdanje serije koncerata Evropa u gostima 2022 otvara se koncertima orkestra Holland Baroque u Beogradu i Novom Sadu, 16. i 17. septembra 2022.

Nastupiće barokni orkestar iz Holandije, sa zavidnom reputacijom, velikom diskografijom i istorijom saradnje sa imenima kao što su Avi Avital, Đovani Solima, Rejčel Podžer, Rajnbert de Leuv. Ansambl Holland Baroque predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink. Ovaj muzički sastav uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi.

Foto: wouter jansen

Koncert u  Beogradu biće održan u petak 16. septembra u 19 č, u prostoru Katedrale Blažene Djevice Marije na Neimaru, Hadži Melentijeva 75. Publika će moći da se upozna sa umetnicima i da pogleda izbor kompakt diskova iz njihove bogate diskografije. Na programu pod nazivom POLONOISE  su dela G.F. Telemana u novom ruhu, a kao solistkinja i gostujući umetnički vođa nastupiće barokna violinistkinja Judit Stejnbrink na originalnom instrumentu iz radionice braće Amati iz 1622.  

Koncert u Novom Sadu održaće se u subotu, 17. septembra u 19 č. u Katedrali Imena Marijinog, na Glavnom trgu, gde će zajedno sa umetnicima iz Holandskog Baroka  nastupiti i mladi muzičari iz omladinskog ansambla Violint, polaznici edukativnog programa Evrope u gostima 2022

Na programu je muzika G.F. Telemana u novom ruhu, a osim koncertnih, planirane su i edukativne aktivnosti: radionice i predavanja u saradnji sa Kreativno-obrazovnim centrom Muzički Atelje iz Novog Sada i Omladinskim ansamblom Violint. Solo violina, umetnički vođa i profesor na radionicamabiće barokna violinistkinja Judit Stejnbrink, a predavanje polaznicima radionice održaće Katarina Aleksić, violinistkinja i jedan od osnivača serije koncerata Evropa u gostima.

Foto: wouter jansen

Autor: Redportal.rs

#NOVI SAD

#Srbija

#beograd

#koncert