Pričali smo o energetskoj krizi, nafti, gasu…

Predsednik Vučić je povodom posete UAE na poziv predsednika UAE šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana i potpisivanja devet sporazuma između dve zemlje, rekao da u ovoj situaciji zemlje gotovo da ne mogu da nađu keš kredite.

Emirati veliki prijatelji Srbije, potpisani važni sporazumi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom posete Ujedinjenim arapskim Emiratima (UAE), da je predsednik Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan čovek koji poštuje Srbiju, i koji je ponovo pokazao veliko prijateljstvo sa našom zemljom kroz potpisivanje brojnih sporazuma.

Vučić je u izjavi za TV Pink podsetio da je šejk Muhamed jedan od najvažnijih ličnosti sveta.

Posle energetske krize, dolazi rat za hranu

Predsednik Srbije preneo je da je jedna od tema razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom bila energetska kriza, za čije prevazilaženje će Srbiji značiti i sporazum potpisan sa Emiratima, ali i ukazao da nas sve očekuje i kriza hrane, za koju moramo da se pripremimo.

- Pričali smo o energetskoj krizi, nafti, gasu… Kako da rešavamo taj problem, a to je i jedan od razloga zašto smo obezbedili ovakvu vrstu podrške - rekao je Vučić novinarima u Abu Dabiju.

Autor: Tanjug

#Abu Dabi

#Aleksandar Vulčić

#Mohamed bin Zajed Al Nahjad

#Ujedninjeni Emirati