Nazivao me je kurvom, droljom, maltretirao 💔

Jako je teško izaći na kraj sa manipulatorom, rekla je majka petoro dece Aleksandra Ristović za Novo vikend jutro Jovane Jeremić, prenosi Pink.rs.

- Nazivao me je kurvom, droljom, maltretirao. Onda kada vidi da može da vas izgubi, na sve načine pokušava ponovo da pridobije važu pažnju. Ascijalizuje vas, ubeđuje vas da vas jedini voli i da vas najviše voli i vremenom postajete njegova marioneta - rekla je Ristović.

Kako kaže, ona je osoba koja je svesna sebe, ali dodaje da je teško izaći na kraj sa muškarcem manipulatorom.

- Imam petoro dece, četvoro iz braka, i peto iz velike ljubavi, koja je takođe ugašena. On me je ostavio u devetom mesecu trudnoće. On pokušava sada da se vrati, ali to više nije moguće - rekla je Ristović.

Istakla je da je maltretiranje od muža nastalo u devetom mesecu kada je našla poruke u telefonu, i zauzvrat dobila prvi šamar od njega i dodaje da je tada videla potpuno drugu ličnost.

- On mi je rekao da se povučem i da sedim u ćošku i da ćutim - rekla je ona.

Kako kaže, otežavajuće je bilo što je bila trudna. Dodaje da je narednih godinu dana bio fin i miran.

- Imao je povremene izlive ljubomore ako me neko pogleda -rekla je Aleksandra.

Ističe da su posle godinu dana otišli da žive u Republiku Srpsku, gde kreću i pretnje kada je htela da ide kući, nije joj davao.

- Rekao mi je da je on moj gazda, da sam ja sada na njegovoj teritoriji. Počeo je da preti, da preti da će mi stradati i otac i majka i sestra - rekla je Aleksandra.

Dodaje da mu je ona ujedno bila i izvor prihoda. Kako kaže, on nije hteo da radi, da uopšte nije radio.

- Dešavalo se da izađe i da popije, nakon čega dođe kući i maltretira me - rekla je Aleksandra.

Kako kaže, do sedmog meseca treće trudnoće sve je bilo ok, dok nije došlo do toga da sam bila zdravstveno ugrožena i morala sam da dođem u Beograd.

- Nije mi dozvoljavao da idem kod tate, međutim ja tada doživljavam nasilje, zatvorio me je u sobu u sedmom mesecu trudnoće. Inače, optužen je i za nasilje nad njegovim roditeljima - rekla je Aleksandra.

Dodaje da je fizički napao, govorio je kako će da mi isčupa dete iz stomaka.

- Dešava se da moja tetka iz Beograda zove policiju u Bratuncu i prijavljuje nasilje. Mislila sam da ću da umrem koliko mi je bilo loše. Kada je policija došla morala sam da lažem da sam dobro, jer mi je pretio da će nauditi nekom mom - rekla je ona.

Kako kaže, nakon toga odlazi u Kuršumliju, kada su mi rekli da beba ima usporene otkucaje srca, pa je to proizvelo i prerani porođaj.

- Tada sam bila 3 meseca kod oca, dok se nisam oporavila. Četvrtu trudnoću sam jedva iznela, bila je jako rizična, ali nije mi dao da abortiram i sreća je da smo i beba i ja ostale žive - rekla je Aleksandra.

Nakon toga, dodaje, više nije moglo dalje.

- Spasila me je komšinica, koja je zvala policiju, nakon jednog maltretiranja, i nakon toga je uhapšen. I kasnije je u više navrata pretio celoj porodici. Čak je i na sudu pretio da ću da prođem kao Jelena Marjanović - rekla je Aleksandra.

Kako kaže, bio je godinu dana u zatvoru, a kada je izašao ponovo je počeo da me maltretira i prati.

- Ja samo znam da sam jako ugrožena, obraćam se i socijalnoj službi i policiji. Socijalna služba mi čak i preti da mogu da mi oduzmu decu, imam državna primanja, što je dobro i od toga živimo. Ja jesam radno sposobna ali imam bebu od sedam meseci. Socijalne službe imaju takvu taktoiku da vas zaplaše i stalno prete - rekla je Aleksandra.

Ona je istakla da je došla da skrene pažnju da se nasilnik vratio, da oseća da je ugrožena i da skrene pažnju na socijalnu službu koja preti oduzimanjem dece.

- Svim silama i svom svojom snagom ću se boriti i ne postoji šansa kojom bi neko mogao da me ugrozi i da ih uzme - rekla je ona.

Autor: Pink.rs

#Aleksandra Ristović

#Jovana Jerenić

#Novo jutro

#jelena marjanović

#nasilje u porodici