Vučić podseća da je sinoć obavio dvosatni razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Palati Srbija predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić podseća da je sinoć obavio dvosatni razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom.

- Dobili smo od njih predlog potpuno nove armature pregovora u Briselu, a koji bi trebalo da dovedu do skorog, a konačnog rešavanja, kako oni kažu, problema sa kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom.

- Oni smatraju da, u uslovima kada postoji rat u Evropi, nisu potrebni novi sukobi i zato je potrebno brzo rešenje, a velike zapadne sile plus Turska, žele rešavanje "problema" na Kosovu i Metohiji - objašnjava Vučić.

- Tako bi njima bilo mnogo lakše da pruže odgovor Vladimiru Putinu po pitanju pravnog presedana i davanja "nezavisnosti" Kosovu - kazao je Vučić, a mi smo postali kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog neprincipijelnog ponašanja u prošlosti - objašnjava on.

Amerika će "za odbranu od ruske agresije" poslati oružanu pomoć Albaniji, Severnoj Makedoniji, tzv. Kosovu...

- Na spisku nema samo jedne zemlje, a to je Srbija - kazao je Vučić.

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Vučić

#naoružavanje

#region