Nova runda posredovanja u dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na početku razgovora sa pregovaračima Evropske unije u Beogradu da neće biti nikakvog priznanja Kosova.

Večeras su u Beograd stigli izaslanik francuskog predsednika Emanuel Bon, izaslanik nemačkog kancelara Jens Pletner i Miroslav Lajčak, izvestilac EU za dijalog Beograda i Prištine, gde će imati sastanak sa predsednikom Srbije.

Ovim povodom, Aleksandar Vučić je na svom Instagram profilu @buducnostsrbijeav objavio fotografije sa pregovaračima i napisao:

Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija!
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Autor: tanjug.rs

#Miroslav Lajčak

#Predsednik Republike Srbije

#aleksandar vučić

#dijalog beograda i prištine

#predsednik srbije