Ima li načina da se višedecenijski sukob nekako premosti 🧐?

Novi roman autorke Ljiljane Šarac Dok svetac bdi biće predstavljen pred beogradskim čitaocima 13. septembra od 18 sati u knjižari Delfi SKC 📙.

O romanu će, pored autorke, govoriti i urednica u Laguni Dubravka Dragović Šehović, kao i filolog Anđela Palamar. Odlomke će čitati glumica Tamara Tomanović.

Dok svetac bdi je priča o gresima, tajnama i praštanju.

Sudbine Paunovića i Vasiljevića, dve familije koje generacijama žive kao prve komšije, neraskidivo su isprepletane. Njihovi jedinci Milenko i Sreten rastu jedan uz drugog, deleći dobro i zlo, dok naposletku ne izmešaju i krv pobratimivši se. Naizgled čvrsto i neraskidivo prijateljstvo u jednom trenutku biva zauvek narušeno.

Proslava Svetog Nikole tradicionalno okuplja goste u kući Paunovića, ali i iznenada otvara zabranjene teme i dira u nezaceljene i bolne rane.

Ima li načina da se višedecenijski sukob nekako premosti 🧐? Kakva zla kob toliko dugo utiče na sudbine svih članova obe porodice? Možda će upravo proslava slave i jedna neočekivana poseta doneti konačan rasplet i pomoći umornoj duši najstarijeg Paunovića da konačno pronađe mir.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Dok svetac bdi

#Laguna

#Ljiljana Šarac

#bookish

#promocija