Čovek koji je pukom srećom preživeo ovaj incident zbog nemara institucija ostaje zakinut.

Jedan ronilac je ostavio prilično dramatičan apel u Fejsbuk grupi Stop glisiranju blizu obale i ugrožavanju života ronilaca!

- Evo ekipa, niko ne objavljuje ništa, a ronioce svakodnevno pokušavaju da ubiju. Kolega je pre 20-tak dana imao nezgodu, ronili su, barka je bila usidrena. Jedan čovek je sa bovom u moru, a drugi na gliseru pokušavao da signalizira Slovencu da ga zaobiđe, ali vidite i sami - bezuspešno.

U poslednjem trenu, kao na filmu, ronilac skače sa glisera spašavajući sopstveni život i gleda kako mu ovaj potapa gliser... Prijatelj koji je bio 100 m dalje pali svoj gliser i lovi go**o i zove policiju i kapetaniju koji ne izlaze na teren. Onda svi idu do policije na rivu i pokušavaju da objasne šta se desilo. Naravno, čovek koji je pukom srećom preživeo ovaj incident zbog nemara institucija ostaje zakinut, te mora sam i o svom trošku da vadi olupinu iz mora, a dragi nam gost iz Slovenije odlazi kući sa kaznom od 4000 kn - napisao je ronilac u statusu, prenosi Slobodna Dalmacija.

U komentaru je jedan čovek dodao: "Čovek s gliserom od 10 m je prešao preko Elana 435 na sidru, dok je ronilac bio u njemu i spremao se da uđe u more".

Autor: Telegraf.rs

#gliser

#more

#policija