Protiv Francuza za četvrtfinale

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju sa 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0) u meču, poslednjeg, trećeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Ovom pobedom naša selekcija je potvrdila drugo mesto u grupi i plasman u osminu finala gde ih očekuje duel sa Francuskom. Meč je na programu u nedelju.

Naši odlično krenuli, potom je usledio pad u igri, da bi u trećem periodu potopili protivnika i napravili nedostižnu prednost koju su održavali i povećali u poslednjem periodu. Na kraju ubedljiva pobeda "delfina" za drugo mesto u grupi.

Prvi period doneo je odličnu igru naše selekcije. Snažna odbrana donela je nekoliko brzih kontri i lakih realizaija. Prvi period dobili smo rezultatom 5:2. Nastavak je doneo nešto bolju igru Slovenaca, tačnije došlo je do pada u igri naše selekcije. Protivnik to koriti i prilazi na gol zaostatka. Naši uspevaju da do poluvremena odu na plus dva - 7:5.

Usledila je atomska treća četvrtina u kojoj su naši potopili Slovence. Raspucali su se "delfini" i sa šest golova napunili mrežu rivala. S druge strane Slovenci su postigli samo jedan gol.

Usledilo je odrađivanje posla u poslednjem periodu. Odbrana je i dalje sjajno funkcionisala. Sa tri gola naši vaterpolisti su stigli do plusa od deset golova. Potom smo mirno priveli meč kraju za konačnih - 17:6.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, a Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović i Nemanja Vico postigli su po dva gola.

U drugom meču D grupe Mađarska je deklasirala Izrael sa 23:4 (4:0, 7:2, 6:1, 6:1) i sa maksimalnim učinkom od tri pobede izborila direktan plasman u četvrtfinale.

Potencijalni rival Srbije u četvrtfinalu biće pobednik A grupe, a o njemu će kasnije danas u međusobnom duelu odlučivati Italija i Crna Gora.

Prve dve četvrtine bili smo uspavani. Posle je bilo malo bolje zahvaljujući zadacima koje sam morao da im postavim kako bi ih "razbudio", rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

- Ne možemo još da budemo zadovoljni, ali imamo dan i po do osmine finala - izjavio je Savić posle meča, a preneo sajt Vaterpolo saveza.

Na pitanje jesu li se "vratili" trojica-četvorica igrača koje je posle poraza od Mađarske pomenuo da možda nisu ni došli u Split, Savić se nasmejao, pa rekao:

- Videćemo večeras posle sastanka - istakao je Savić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#vaterpolo