Grupa je saopštila da trenutno zapošljava više od 2.000 stručnjaka koji rade na razvoju digitalnih proizvoda

HTEC Grupa akvizirala je jednu od najvećih tehnoloških kompanija iz BiH Mistral Technologies i tako sa skoro 600 zaposlenih postala najveća tehnološka kompanija u toj državi.

Grupa je saopštila da sada ima više od 2.000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije.

Inače, radi se o globalnoj kompaniji za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, a pridruženi Mistral je, kako se navodi u saopstenju, kompanija sa impresivnim portfolijom klijenata.

Foto: htecgroup.com/NZ

Ova kompanija je osnovana u Beogradu 2008. godine, sa sedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom Jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu.

Osnivač i generalni direktor HTEC Grupe Aleksandar Čabrilo objasnio je da je akvizicija kompanije Mistral deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu, što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima Mistrala.

- Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno da dobiju na snazi kao deo većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija - poručio je on.

Osnivač i generalni direktor Mistrala Mersed Čamdžić rekao je da je u donošenju odluke da postanu deo HTEC Grupe presudilo omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inženjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj.

- Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Grupi podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste - rekao je on.

Dodao je da Mistral ima dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata.

- Spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Grupom - zaključio je on.

Saopšteno je da će kompanije zajedno da rade da kroz ovo partnerstvo pruže što veću dodatnu vrednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju.

Cilj je i da zajedno obezbede priliku još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere.

Autor: Tanjug

#HTech Group

#Mistral Technologies