Odeća će duže zadržati svoj oblik i boju i istrošiti se sporije ako je perete na nižim temperaturama.

Odeća će duže zadržati svoj oblik i boju i istrošiti se sporije ako je perete na nižim temperaturama. Osim toga, topla ili hladna voda može se nositi s prljavštinom jednako kao i vruća ako imate dobar deterdžent, piše nportal.rs.

Samo stvari kao što je posteljina mogu se prati na 90 stepeni za dezinfekciju. Sve ostalo može prati na nižim temperaturama.

Višak deterdženta može začepiti posudu za deterdžent i uzrokovati neugodan miris, a previše omekšivača čini da se odeća teže ispire. Pažljivo pročitajte doze navedene na pakovanju i ne zaboravite koristiti mernu posudu. Ako su vaše stvari jako prljave, koristite način pranja ili pokrenite dva ciklusa.

Nepravilno sušenje utiče na vašu odeću nepovoljno kao i neispravno pranje. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete ove greške:- Nemojte previše koristiti automatsko sušenje jer to čini vaše stvari istrošenima i brže gube boju. Nemojte ga koristiti za osetljivu tkaninu.- Nemojte vešati pletene i vunene predmete jer će izgubiti svoj oblik.

Autor: nportal.rs

#masina za ves

#miris

#odeca

#ves