Petrović je rekla da igra Smilju prijateljicu iz ranog detinjstva glavne junakinje špijunke Vere Pešić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Lenka Petrović koja je govorila o svojoj ulozi u predstojećem filmu Vera.

Petrović je rekla da igra Smilju prijateljicu iz ranog detinjstva glavne junakinje špijunke Vere Pešić, koju igra Jovana Stojiljković.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

- Ne bih rekla da je to film o Drugom svetskom ratu, pre bih rekla da govori o međuljudskim odnosima, kako se ljudi menjaju rapidno u tim okolnostima. Kako rat menja ljude, kako ih oblikuje - ocenila je glumica.

Petrović je rekla da su joj atmosfera na snimanju, scenografija i kostim omogućili da istog momenta uđe u ulogu, uživa i preda se ulozi porodične žene.

- Smilja na kraju bira porodicu. Lično nisam osvešćen da u ovim godinama mogu da imam porodicu. To me snašlo da sam ođedanput porodična žena u tim okolnostima. Iznenadila sam sebe i pronašla sam majčinski momenat. Verovatno mi je proradio majčinski instinkt - navela je Petrović.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njenim rečima, scenario reditelja filma Nedeljka Kovačića je dinamičan, ništa nije na prvu loptu, ima mnogo likova ali svaki ima svoju misiju i nije tu bez razloga, što će publici biti zanimljivo.

Petrović je rekla da bi u buduće volela da se oproba u mjuziklu, koji je zahtevan žanr, kao i da malo više radi u pozorištu zbog kojeg je i upisala glumu.

Kao ćerka Olge Odanović i Petrovića Peleta, Petrović je je rekla da jesada u fazi kada prihvata kao normalnu pojavu da ima roditelje poznate glumce.

- Na njih ne gledam kao na glumce, nego kao na roditelje. Svaki put kad me neko pita kako je to da li mi je teret - nije mi teret. Volim i da kradem od njih znanje i zanat. Ne libim se da pitam. To je normalno. Sva deca traže savet od roditelja, a na meni je da se svojim radom dokažem. Publika je ta koja ocenjuje - rekla je Petrović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Autor: Tanjug

#Lenka Petrović

#Tanjug reflektor

#Vera