Predsednik o najnovijem sporazumu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Beograd postizanjem dogovora o dokumentima sa Prištinom izborio za srpsku državnost na KiM.

Mislim da je ovo što je postignuto veoma dobro za nas, jer, da se oni ne prave naivni, mi smo i do sada primali njihova dokumenta i oni su sa njihovim dokumentima išli od 2011. kroz centralnu Srbiju, samo što smo im izdavali papir, gubili vreme.
Ovako imate veliki poster na kojem piše da to nije nikakvo priznanje, i putujte, ali smo se izborili za srpsku državnost na Kosovu i Metohiji, da dokumenta Republike Srbije važe na Kosovu i Metohiji, posebno Srba sa KiM.

Predsednik Vučić istakao je danas da to što Albanci insistiraju na sporazumu iz 2011. godine, a odbijaju Briselski sporazum iz 2013. govori sve.

Vučić je na pitanje da prokomentariše objavu Vuka Jeremića na Tviteru da je jedina promena u odnosu na pređašnje stanje je to što će Srbija početi da priznaje dokumenta takozvanog “Kosova”, što do sada nije bio slučaj, kazao da ne može da komentariše čoveka, koji je zadao takve glavobolje svojoj zemlji još 2010. (obraćanje Međunarodnom sudu pravde) i o neredima 2008. godine.

Autor: tanjug.rs

#Kosovo i Metohija

#Srbija

#vucic