Država je takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u dogovoru sa predsednicom i većinom članova vlade doneta odluka da se Parada ponosa zakazana za septembra otkaže.

Vučić je u obraćanju javnosti objasnio da nije srećan zbog toga, da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

- Suočavamo sa i sa teškom krizom na KiM koja neće prestati do 31. oktobra - rekao je Vučić, prenosi sputnikportal.rs.

Ponovio je da Srbija nema kud da se pomeri, ali da neće da odustane od KM tablica, niti će da prihvati da Srbima sa Kosova ne bude garantovano da mogu da izlaze i ulaze bez prištinskih dokumenata. On je ukazao i na to koliko je laži izneto o Paradi ponosa i da će srušiti veliki moral Crkve, pri čemu, kako je primetio, litije drže raščinjeni monasi, i zakazuju ih neki koji su osuđeni za nasilje u porodici i za druga krivična dela:

- Nije pitanje da li su oni jači ili nisu, ali ne može sve da se postigne. Biće u neko drugo i srećnije vreme.

Nije pitanje da li su oni jači ili nisu, ali ne može sve da se postigne. Biće u neko drugo i srećnije vreme.

- Pravite se da to ne vidite, da li treba da ih ugnjetavamo, uz raščinjene monahe i osuđivane. Nećete imati prilike da napadate bilo koga i budete veliki junaci - poručio je Vučić i ironično primetio da nema reda kada treba da se brani Kosovo, ali ima da se tuku ljudi po Beogradu.

Autor: sputnikportal.rs

#Otkazuje se Parada ponosa

#aleksandar vučić

#parada ponosa

#predsednik srbije