Zahtevaju od KFOR-a da garantuje mir i bezbednost

U Zvečanu je danas održan zajednički sastanak odbornika 4 opštine sa severa Kosova i Metohije, na kojem je usvojena zajednička deklaracija.

Deklaracijom je pružena puna podrška predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da u predstojećih 7 dana kroz dijalog pokuša pronaći kompromisno i dugoročno rešenje za pitanje registarskih tablica i ličnih karata.

Sastanku su prisustvovali odbornici opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Oni deklaracijom zahtevaju i da se bez odlaganja formira Zajednica srpskih opština, predviđena Briselskim sporazumom, a od međunarodne misije KFOR zahtevaju da, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom, obezbede mir i sigurnost građanima i da ne dozvole da budu instrument nasilja u rukama Prištine.

Pozivamo komandu misije KFOR da spreči dolazak do zuba naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije iz Prištine u mirne srpske opštine, a međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu kako bi se povukle jednostrane i antisrpske mere.

Srpski politički predstavnici sa Severa Kosova i Metohije najavljuju i da će, u slučaju odsustva kompromisnog rešenja, početi sa napuštanjem kosovskih institucija, od centralnih i lokalnih organa vlasti, preko sudova, tužilaštva, policije i svih ostalih.

View this post on Instagram

A post shared by др Игор Симић (@igor_simic_km)

IZVOR: IG / @igor_simic_km

Autor: redportal.rs

#Srbi sa KiM

#Srpska lista

#Zajednica srpskih opština

#briselski sporazum

#sever Kosova i Metohije