Gotovo identičan zločin dogodio se pre nekoliko dana u okolini Alibunara, kada je mladić (17) uhapšen zbog sumnje da je pretukao, a zatim i silovao svoju babu (71)

Muškarac (33) osumnjičen je da je 20. avgusta pretukao i silovao staricu (78) u jednom selu u okolini Svilajnca! On je uhapšen prekjuče, dan nakon zločina, u Zrenjaninu.

Razvalio vrata

Kako je ispričao izvor upoznat sa slučajem, muškarac je kobnog dana upao u kuću žrtve koja mu je komšinica.

- Nasilnik je došao do bakine kuće u subotu između 22.30 i 23 časa. Razvalio je vrata, počeo da je tuče i onda je obljubio, nakon čega je pobegao. Nesrećna žena odmah je pozvala policiju, koja je krenula u potragu za napadačem - objašnjava izvor i dodaje:

- Idućeg dana pripadnici policije uhapsili su osumnjičenog, ali ne na teritoriji opštine Svilajnac, nego u Zrenjaninu, gotovo 200 kilometara dalje od kuće nesrećne žene. Njemu je određeno zadržavanje i biće izveden na saslušanje, posle čega će Više javno tužilaštvo u Jagodini odlučiti o pritvoru.

Izvor objašnjava da je nesrećna starica u svojoj kući zatečena u ranama i modricama i da je odmah prebačena u bolnicu, gde su detaljnim pregledima ustanovljene povrede karakteristične za silovanje.

Kako su za Kurir ispričali meštani sela, mladić koji je osumnjičen da je napastvovao stariju komšinicu svima je poznat kao problematična osoba.

Identičan slučaj kod AlibunaraGotovo identičan zločin dogodio se pre nekoliko dana u okolini Alibunara, kada je mladić (17) uhapšen zbog sumnje da je pretukao, a zatim i silovao svoju babu (71). - Tinejdžer je nasrnuo na svoju babu tokom noći i pretio joj da će je ubiti ako ne bude pristala da ima seksualni odnos s njim. Nakon što je završio sa zlostavljanjem i batinanjem, nesrećna žena je obavestila policiju o svemu - podseća izvor. Kako su ispričali meštani, uhapšeni mladić je bio i ranije problematičan.

- On s porodicom živi i radi u Austriji, a ovde u selo dolazi povremeno. Dovozi putnike iz Austrije i vraća ih tamo, pa je često dolazio. Sada je ponovo bio u selu, nekoliko dana su ga ljudi viđali, valjda je bio na odmoru, a onda je uradio ovo što je uradio. Navodno je hteo da pobegne u Austriju - pričaju šokirani meštani.

Živi sama

- Ima problem sa alkoholom, a koliko smo čuli, i s drugim nedozvoljenim supstancama. U inostranstvu je živeo sa suprugom i decom, a decu su im oduzeli zbog tih problema, pa je svake nedelje morao da ide na testiranja.

Komšije su još otkrile da nikom nije jasno zbog čega je napao nesrećnu ženu jer je reč o starici koja je živela skromnim životom.

- Nema muža, umro joj je pre nekog vremena, a ćerka ne živi s njom. Živela je sama, ceo radni vek provela je na njivi, nije imala mnogo para. Uvek je sa svima bila divna, ode do prodavnice kad joj trebaju namirnice, uvek se fino javi - priča jedna od komšinica i nastavlja:

- Mnogo smo uplašeni, nadamo se da će manijak ostati iza rešetaka. Nikome od nas nije jasan motiv napada.

Dedu hteo da gurne u bunarKako su ispričali meštani sela u blizini Svilajnca, u susednom selu se nedavno dogodio stravičan slučaj nasilja, takođe nad starijim ljudima. - Mladić, čiji roditelji isto rade u Austriji, ostao je s dedom i babom. Jednom prilikom od dede je tražio novac, ali mu on nije dao jer je dan pre toga takođe uzeo pare. Nakon toga pretio je da će dedu i babu baciti u bunar ako mu ne donesu novac, što su nesrećni starci na kraju i uradili. Pozajmljivali su po selu da bi se on napijao - opisali su meštani.

Autor: Pink

#Starica

#hapšenje

#silovanje

#zatvor