Mlada atletičarka nagovestila blistavu karijeru

Srbija u srcu, srcem za Srbiju! Kraljica sportova i njeni glavni akteri nastavljaju sa žetvom medalja u 2022, nastavljaju svojevrsnu rapsodiju, pisanje istorije srpske atletike kakva do sada nije viđena. 🤩

Iz meseca u mesec, iz nedelje u nedelju, vesti su nikad lepše, nikad jače, nikad emotivinije i snažnije. Ipak finiš leta donosi najlepšu fabulu i neverovatne uspehe naših reprezentativaca koji su nas učinili nezimerno ponosnim i srećnim, koji su zahvaljujući svojim snagama, posvećenošću, verom i motivisanošću iskovali četiri seniorske medalje sa šampionata Starog kontinenta u Minhenu. 💪🏻

Foto: srpski atletski savez

Prvi put u istoriji srpske atletike reprezentacija naše zemlje zaokružila je Evropsko prvenstvo sa četiri medalje koje su zauvek izmenile istoriju ovog sporta u našoj zemlji. Minhen iz snova za srpsku atletiku u kojoj smo imali 14 reprezentativaca u različitim disciplinama krenuo je srebrom Armina Sinančevića u bacanju kugle, sledilo zlatom najbolje srpske atletičarke u istoriji Ivane Španović koja je peti put do sada stala na tron Evropskog šampionata u skoku udalj.

A zatim je nastupila čarolija mlade armade srpske atletike. Samo što su iskovale medalje na Svetskom juniorskom šampionatu, klasu su potvrdile i na seniorskom Evropskom, fantastične Adriana Vilagoš i Angelina Topić.

Tek 17-godišnja Angelina Topić uspela je skokom uvis da se domogne bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za seniore!!! 🥉🤩💪🏻

Fantastična Angelina skakala je bez ijedne greške sve do visine od 1,95 metara koja se za nju na ovom prvenstvu ispostavila kao završna, iako je u karijeri imala i centimetar bolji rezultat.

Foto: srpski atletski savez

Međutim, naša sjajna atletičarka imala je tu sreću da je na istoj visini rušila i Brit Verman iz Holandije, kao i Irina Geraščenko iz Ukrajine, koje su prethodno iz dosta više pokušaja preskakale ostale visine.

Angelina je skočila 193 cm iz prvog pokušaja i tako uspela da sačuva prvu evropsku bronzu u svojoj karijeri i to u seniorskoj konkurenciji. Zlato je otišlo u ruke Jaroslave Mahučih iz Ukrajine, dok je srebrnu medalju osvojila Marija Vuković iz Crne Gore. Obe su skočile po 1.95 centimetara, ali je Ukrajinka to učinila iz prvog puta.

Autor: redportal.rs

#angelina topic

#atletika

#evropsko prvenstvo