Nagrada UTEŠNIH 500 EVRA 🤑

Tradicionalno 11. takmičenje u ležanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je danas u etno selu Montenegro u Pivi, prenosi etrebinje.

Takmičenje je okupilo devet učesnika iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novačnu nagradu u iznosu od 350 evra, pišu Vijesti.me. Prvonagrađeni također dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora. Vrijednost “utešnih” nagrada je oko 500 evra, kažu organizatori.

Pravila su jednostavna – novac i poklone dobija onaj ko se može najduže izležavati, a jedino dozvoljeno kretanje je toalet na svakih osam sati.

Prošle godine je nagradu osvojila Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja je ujedno oborila i rekord od 117 sati ležanja. Ove godine iz Podgorice su došli Jelena Nikolić iz Nikšića i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

- U Podgorici je vruće, nisam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovde je odlično - sa osmehom je kazao Žarko.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave svoju lokaciju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

- Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet retko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Videćemo koliko ću izdržati. Nisam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati - poručio je Vuk.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića. Tanja Mijović, koja je porijeklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica te je također došla ispipati atmosferu i oprobati se u dugom ležanju.

Autor: etrebinje

#Brezna

#Montenegro u Pivi

#izležavanje